Bøger jeg har udgivet

Under 50 kubik

Den nye bog om de mere end to millioner knallerter, der blev fremstillet i Danmark fra årene efter krigen og frem til 1975, er nu på gaden. Bogen lægger vægt på de store danske knallert fabrikker, som fremstillede Diesella, Wooler, B.F.C., SCO, Derby og flere, der alle havde det tilfælles, at de var et resultat af dansk arbejde. Men også nogle af de mange mindre danske knallertmærker er med i bogen.

Krønikens knallerter er nu udkommet som bog med titlen Under 50 kubik. Bogen er skrevet af Jens Jessen, som tidligere har udgivet adskillige bøger om klassiske biler og motorcykler, bl.a. trebindsværket om de japanske motorcykler.

Ved hjælp af et stort opsøgende arbejde er det lykkedes at finde et utal af helt nye og meget sjældne billeder fra de danske knallerters guldalder, som nu offentliggøres for første gang. Hele den danske knallerthistorie sættes ind i et historisk perspektiv, inklusive myndighedernes særdeles restriktive holdning til specielt de danske knallerter, som direkte var årsagen til, at nogen af fabrikkerne stoppede i utide.

Hvor det har været muligt, er der blevet dykket langt ned i arkiverne, bl.a. har forfatteren fået fuld indsigt i Diesella fabrikkens omfangsrige historiske arkiv, og det samme gør sig gældende for Århus knallerten Derbys vedkommende. Knallerteksperten Peter Fredsted har bl.a. velvilligt stillet sit omfangsrige arkiv til rådighed, og det er også ham, der har været ankermanden bag Derby afsnittet. Bogen rummer også interviews med nogle af dem, der i sin tid var med til at fremstille både Diesella og B.F.C. knallerterne i henholdsvis Kolding og Skuderløse ved Næstved. Bogen er på 176 sider, med mange illustrationer hvoraf 32 sider er i farver. Prisen på bogen er 265 kroner, og den kan fås i boghandlen eller ved henvendelse direkte til forlaget.

GT Forlag Skanderborgvej 140, 8660 Skanderborg
Tlf. 8657 7201. Fax 8657 7204
E-mail gt.forlag@mail.dk
www.gt-forlag.dk