Bøger jeg har udgivet

Overhaling i 3. gear

Spørger man hvilken som helst person over 40 hvilken knallert han eller hun kørte på i 60'erne eller 70'erne, kan man være næsten sikker på svar som: Puch, Yamaha, Everton, Velo Solex, Kreidler, Suzuki, NSU, Tomos eller måske et af de mange andre mærker fra dengang. De store knallerters historie er nu samlet i bogen Overhaling i 3. gear.

Historien om de mange store knallertmærker er nu kommet på tryk i Jens Jessens bog Overhaling i 3. gear, som direkte er en opfølgning på bogen Under 50 kubik, som kom sidste år, der er historien om de store danske knallertmærker, som Diesella, BFC, Wooler, SCO, Derby og mange andre. Overhaling i 3. gear handler om de store udenlandske knallertmærkers indtog i Danmark fra den spæde start i halvtredserne og frem til firserne, hvor eventyret om de store knallerter sluttede med et barsk lovindgreb fra politikerne.

Overhaling i 3. gear er flot udstyret med et utal af helt nye og sjældne billeder fra de store udenlandske knallerters guldalder. Læseren kan også glæde sig over, at det er lykkedes at finde en stor mængde tidstypiske fotos, fra dengang håret var langt, og der var trompet i bukserne. Den nyere tids knallerthistorie sættes også ind i et historisk perspektiv: Sagen om to på én knallert, 40 km/t knallerterne, som aldrig kom, nedsættelsen fra 16 til 15 år og endelig den restriktive lov om max to gear og 60 kilo, der indirekte betød, at der ikke længere kunne sælges knallerter i Danmark. Bogen svigter ikke de mange mindre mærker som Monark, KTM, Casal, Garelli, Gilera, Fantic, Zündapp, VeloVap, Gilera, Berini, Jawa, Radexi og andre som alle får deres plads.

Overhaling i 3. gear er flot udstyret med et utal af helt nye og sjældne billeder fra de store udenlandske knallerters guldalder. Læseren kan også glæde sig over, at det er lykkedes at finde en stor mængde tidstypiske fotos, fra dengang håret var langt, og der var trompet i bukserne. Den nyere tids knallerthistorie sættes også ind i et historisk perspektiv: Sagen om to på én knallert, 40 km/t knallerterne, som aldrig kom, nedsættelsen fra 16 til 15 år og endelig den restriktive lov om max to gear og 60 kilo, der indirekte betød, at der ikke længere kunne sælges knallerter i Danmark.

Overhaling i 3. gear er skrevet med stor viden og indsigt af motorjournalist og forfatter Jens Jessen, som foreløbigt har ni bøger bag sig om emner som klassiske biler, lastbiler, motorcykler og knallerter. Bogen er med stift bind og er på 224 sider, med mange fotos, hvoraf hele 64 sider er i farver. Prisen på bogen er 298 kroner, og den kan fås i boghandlen eller ved henvendelse direkte til forlaget.

GT Forlag Skanderborgvej 140, 8660 Skanderborg
Tlf. 8657 7201. Fax 8657 7204
E-Mail gt.forlag@mail.dk
www.gt-forlag.dk