Bøger jeg har udgivet

Nimbus i sort-hvid og farver

Nimbus i sort-hvid og farver

Vejl. pris kr. 298,00

Udsolgt fra forlaget

Bogen, Nimbus i sort-hvid og farver, er på på 230 sider i stort format, og er så godt som udelukkende baseret på sjældne fotos, som aldrig før har været offentliggjort. De ældste billeder er fra den spæde start i 1919, hvor man er i færd med at samle de første Nimbus motorcykler, men derudover dækker bogen hele perioden frem til nutiden. Tiden under besættelsen er skildret med en helt unik billedsamling, hvor det var tyskerne, der sad i sadlerne på de beslaglagte Nimbus motorcykler. Yderligere indeholder bogen et indtil nu ukendt materiale om politiets motorcykler, som for en stor dels vedkommende blev beslaglagt i september 1944. Ud fra dette unikke materiale ses det, at nogle dukkede op umiddelbart efter krigen, og andre blev først fundet år senere.

Nimbus motorcyklen er vel nærmest det, man kan kalde verdensberømt i Danmark. Og det er den ikke blevet uden grund, for det er på mange måder en fantastisk motorcykel. Den holder usædvanligt længe, den kan holde til at blive brugt, og endelig er det en motorcykel, der aldrig svigter én. Indtil nu er det blevet til adskillige bøger om Nimbus, og selvom denne bog føjer til i rækken, er den alligevel anderledes end samtlige af de andre bøger om Nimbus. Sigtet med denne bog er at give et nyt og anderledes billede af Nimbus motorcyklerne og dem, der kørte på dem. Vi kender alle udtrykket, "et billede siger mere end 1000 ord", og det er netop, hvad billederne i denne bog gør.

Gamle billeder er vidunderlige, for ikke alene portrætterer de, som i dette tilfælde Nimbus motorcyklen, men de giver også beskueren et indblik i, hvordan Danmark engang så ud med datidens huse, veje, landskaber, telefonpæle, påklædning og meget andet. Som med al anden form for historie er også historiske billeder brikker af en meget større mosaik. Derfor vil bogen her da heller ikke give udtryk for at være en komplet historisk og kronologisk gennemgang af Fisker & Nielsen A/S og de mange Nimbus motorcykler, man fremstillede fra 1919 og frem til lukningen i 1959. Men alligevel fortæller billederne hver især deres egen historie. Det er en historie, som der ikke er redigeret eller på anden måde ændret på. Det, kameralinsen så, var også det, der kom på de negativer, som endte med at blive til billeder, som er gengivet her i bogen.