Bøger jeg har udgivet

B.S.A. i sort-hvid og farver

B.S.A. i sort-hvid og farver

Vejl. pris kr. 298,00

Køb bogen ved Forlaget Veterania

Bogen, BSA i sort-hvid og farver, er nu undervejs. Allerede nu kan det afsløres, at bogen adskiller sig fra disse mange andre bøger om BSA ved at være på dansk og ved at være billedbaseret. Vi kender alle udtrykket, et billede siger mere end tusind ord, og det er netop, hvad de over 400 skønne billeder i denne bog gør.

Ny og anderledes bog om BSA

Der er skrevet metervis af bøger om BSA fabrikken og dens motorcykler, og de fleste er naturligt nok skrevet på engelsk. Bogen, BSA i sort-hvid og farve adskiller sig fra disse mange andre bøger om BSA ved at være på dansk og ved at være billedbaseret. Det meste af billedmaterialet er både enestående og ganske unikt, i kraft af at billederne i mange tilfælde aldrig har været offentliggjort før. Hermed giver bogen et nyt og anderledes billede af BSA motorcyklerne og dem, der kørte på dem. Samtlige af bogens mere end 400 billeder er ledsaget af en fyldestgørende billedtekst, der i detaljer fortæller om motivet. Alle billederne i bogen har deres eget lille univers, og giver læseren deres egen lille historie, og det er vel at mærke en historie, som ikke er redigeret, for det kameralinsen så, var også det, der endte med at blive til et billede.

Den danske side af BSA historien er med

Bogen lægger stor vægt på de danske BSA billeder, og derfor er der mange fotos af danskernes BSA motorcykler helt fra den spæde start i 1910 og frem til lukningen i 1972. I tilgift får beskueren også et godt indblik i hvordan Danmark engang så ud med datidens huse, veje, landskab, påklædning og meget mere. Dette billedmateriale består blandt andet af en helt unik og aldrig før set fotosamling, som stammer fra den danske BSA importør, som var med helt fra 1925 og frem til lukningen af BSA fabrikken i 1972. Udover de mange private fotos er der også mange af BSA fabrikkens egne pressefotos, som viser modellerne, fabrikkens store dage og endelig den daglige produktion af motorcykler. To af bogens i alt femten kapitler er helliget motorsporten. Det ene handler om de berømte Gold Star motorcykler, som var det ypperste, fabrikken præsterede, og det andet beskæftiger sig med de mange løb, hvor BSA deltog. Fælles for de to nævnte kapitler er, at der er lagt vægt på den danske vinkel. Bogen indeholder blandt andet også en flot serie af billeder fra selve BSA fabrikken.

BSA i sort-hvid og farve koster 298 kroner og udgives af GT Forlag, Skanderborgvej 140, 8660 Skanderborg, 8657 7201 www.gtforlag.dk Bogen udkommer til oktober og forventes at blive på 224 sider, og den er trykt på kvalitetspapir og er med stift bind. Bogen vil kunne købes hos boghandlerne, eller bestilles direkte hos forlaget.

Pressen skrev:

I VeteranPosten skrev Steen Jørgensen:

Ny og anderledes bog om BSA kan sagtens måle sig med de udenlandske udgivelser, og så er den på dansk.

Tydeligvis har Jens Jessen tænkt tingene godt igennem, før han gik i gang med bogen, BSA i sort-hvid og farver, for få mærker er beskrevet så godt og grundigt som BSA. Heldigvis slipper han godt fra det, for denne bog er anderledes end de mange andre BSA bøger. Som læser opdager man hurtigt, at BSA i sort-hvid og farver, adskiller sig på tre afgørende punkter fra andre BSA bøger. Dels ved at have en dansk vinkel, dels ved at være billedbaseret, og dels ved at indeholde et stort antal aldrig før offentliggjorte fotos. Udtrykket, et billede siger mere end tusind ord, får ny mening her for billedmaterialet er ganske unikt. Det er lykkedes at finde gamle BSA billeder fra mange steder i Danmark. Selv for den BSA entusiast som har nok så mange BSA bøger på hylderne, vil den overvejende del af billederne i denne bog være nye.

Det en bog, der bør stå på hylden hos enhver, som blot har den fjerneste interesse for BSA. Kort og godt: Bogen kan varmt anbefales.