Nimbus i sort-hvid og farver udkom i september 2011

Bogen, Nimbus i sort-hvid og farver, er på 230 sider i stort format, og er så godt som udelukkende baseret på gamle, originale og sjældne fotos, som aldrig før har været offentliggjort. De ældste billeder er fra den spæde start i 1919, hvor man er i færd med at samle de første Nimbus motorcykler, men derudover dækker bogen hele perioden frem til nutiden. Tiden under besættelsen er skildret med en helt unik billedsamling, hvor det var tyskerne, der sad i sadlerne på de beslaglagte Nimbus motorcykler. Yderligere indeholder bogen et indtil nu ukendt materiale om politiets motorcykler, som for en stor dels vedkommende blev beslaglagt i september 1944. Ud fra dette unikke materiale ses det, at nogle dukkede op umiddelbart efter krigen, og andre blev først fundet år senere.       

Bøger jeg har udgivet

Bøger og pressemeddelelser

NYHED! Lastbilernes guldalder - beretninger fra førerhuset
NYHED! Lastbilernes guldalder - beretninger fra førerhuset
Bogen, Lastbilernes guldalder - beretninger fra førerhuset, giver en stemme til de mange danske chauffører, der engang kørte i hele Vest- og Østeuropa, Mellemøsten og mange andre steder. Deres oplevelser er lige så mange som antallet af chauffører, og beretningerne er lige så spændende, som de er forskelligartede.
Læs mere
Besættelsen set med tyske øjne
Besættelsen set med tyske øjne
Besættelsestiden ses naturligt nok fra danskernes side, men det er der vendt om på i bogen Besættelsen set med tyske øjne af Jens Jessen. Bogen, med dens næsten 400 billeder, er en hidtil uset fotografisk skildring af det Danmark, den tyske besættelsesmagt så i perioden fra 1940-45, hvor hvert foto er forsynet med en udførlig undertekst. Det gælder for samtlige billeder i bogen, at det er tyske soldater, der har trykket på kameraets udløserknap.
Læs mere
DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik
DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik
I Silkeborg fremstillede Dansk Automobil Byggeri eller blot DAB, busser og lastbiler fra 1912 og helt frem til 2003. Den 20. september udkommer bogen DAB - hele Danmarks bus- og lastbilfabrik, skrevet af journalist og motorhistoriker Jens Jessen, hvis sidste udgivelse var Lastbilerne - vejens arbejdsmænd. Som det antydes i titlen, bliver der lagt vægt på såvel bus- som lastbilproduktionen.
Læs mere
B.S.A. i sort-hvid og farver
B.S.A. i sort-hvid og farver
Bogen, BSA i sort-hvid og farver, er nu undervejs. Allerede nu kan det afsløres, at bogen adskiller sig fra disse mange andre bøger om BSA ved at være på dansk og ved at være billedbaseret. Vi kender alle udtrykket, et billede siger mere end tusind ord, og det er netop, hvad de over 400 skønne billeder i denne bog gør.
Læs mere
Nimbus i sort-hvid og farver
Nimbus i sort-hvid og farver
Bogen, Nimbus i sort-hvid og farver, er på på 230 sider i stort format, og er så godt som udelukkende baseret på sjældne fotos, som aldrig før har været offentliggjort. De ældste billeder er fra den spæde start i 1919, hvor man er i færd med at samle de første Nimbus motorcykler, men derudover dækker bogen hele perioden frem til nutiden. Tiden under besættelsen er skildret med en helt unik billedsamling, hvor det var tyskerne, der sad i sadlerne på de beslaglagte Nimbus motorcykler. Yderligere indeholder bogen et indtil nu ukendt materiale om politiets motorcykler, som for en stor dels vedkommende blev beslaglagt i september 1944. Ud fra dette unikke materiale ses det, at nogle dukkede op umiddelbart efter krigen, og andre blev først fundet år senere.
Læs mere
Tyske motorcykler i sort hvid og farver
Tyske motorcykler i sort hvid og farver
Tyske motorcykler i sort-hvid og farver er den tredje bog i Jens Jessens serie. De to foregående var henholdsvis B.S.A. i sort-hvid og farver og Nimbus i sort-hvid og farver. Også denne bog er forskellig fra det, der ellers måtte være på hylderne, da sigtet er, at give et nyt og anderledes billede af de tyske efterkrigsmotorcykler. Hvert kapitel indledes med en gennemgang af fabrikkens historie, og samtlige fotos ledsages af udførlige billedtekster. Udtrykket, ”et billede siger mere end 1000 ord”, er netop, hvad billederne i denne bog skal gøre. For bogen er netop billedbaseret, og dens 224 sider indeholder mere end 400 unikke, sjældne og sjældent før offentliggjorte fotos fra den tyske motorcykelindustris glansperiode i halvtredserne.
Læs mere
Datidens knallerter - nutidens kult
Datidens knallerter - nutidens kult
Bogen, Datidens knallerter - nutidens kult, er skrevet med stor indsigt af Jens Jessen, som er forfatter og mangeårig motorjournalist. Bogen er på 228 sider, og er spækket med både nye og gamle billeder. Indholdet dækker så godt som samtlige de knallertmærker, der kom til Danmark i perioden fra halvtredserne og indtil midten af firserne. Hovedvægten ligger på de store mærker som eksempelvis Puch, Kreidler, Yamaha, Everton, Honda, NSU, VeloSolex, Gilera, Suzuki, Velo Vap, Tomos og Mobylette, men så godt som alle de mindre knallertmærker er også repræsenteret i bogen.
Læs mere